12.06.15{ Delavnici in individualna svetovanja –> Intelektualna lastnina: izzivi za podjetnike in ustvarjalce, ki vstopajo na trg

V kreativnem centru Poligon bodo na delavnici 18.6 ob 13. uri bodo predstavljene osnove intelektualne lastnine in konkretni pravni zapleti, s katerimi se lahko podjetniki in ustvarjalci srečajo pri svojem delovanju. V prvem delu bodo udeleženci spoznali osnove avtorskega prava, najpogostejše zaplete zaradi posegov v avtorske pravice tretjih, ukrepe za preprečitev posegov kot tudi ukrepe za varovanje lastnih stvaritev, v drugem pa osnove prava znamk in modelov in priporočljive korake pri registraciji znamk in modelov ter priporočila za ustrezno skrb za znamko in model ter osnove patentnega prava in prava varovanja poslovnih skrivnosti.V drugem delu, predvidoma ob 15. uri pa sledijo krajša individualna svetovanja o konkretnih težavah udeležencev delavnice.

Dan za tem, 19.6.2015 pa se bo ob 10. uri odvijala nadaljevalna delavnica, na kateri bomo nadgradili teme iz prejšnje delavnice in se posvetili kompleksnejšim problemom.

Posebnost delavnic je, da se snov predstavi s konkretnimi primeri, s katerimi se je ekipa Inštituta za intelektualno lastnino srečala v praksi, ko so svetovali slovenskim start-up podjetjem ali posameznik ustvarjalcem.Udeležba na delavnicah in individualnih svetovanjih je brezplačna, vendar se je potrebno predhodno do 17.6.2015 prijaviti na naslov ana.budimir@ipi.si.

V prijavi navedite, na katero delavnico se prijavljate (ZAČETNA DELAVNICA 18.6.2015 ali NADALJEVALNA DELAVNICA 19.6.2015 ) in ali se prijavljate tudi za individualno svetovanje (INDIVIDUALNO SVETOVANJE), da bomo lahko organizirali termine. Število prostih mest za individualna svetovanja je omejeno.Delavnici in individualna svetovanja so financirana s strani U.S. Embassy Ljubljana v okviru javnega razpisa NGO Small Grants Program.

 

komentar

komentar (*)

Ponovno naloži kodo