23.01.12{ LAPSI 2nd PUBLIC CONFERENCE and 3rd LAPSI AWARD

Danes, dne 23.1.2012, se je v Bruslju začela 2. javna konferenca evropskega tematskega omrežja LAPSI (Legal Aspects of Public Sector Information), v okviru katere poteka tudi 3. podelitev nagrad za uporabnikom najbolj prijazen portal z informacijami javnega značaja v Evropski uniji.
 
Cilj javne konference je predstaviti trenutno stanje posameznih predlogov spremembe evropske Direktive 2003/98/ES o ponovni uporabi informacij javnega značaja. Pripravljeni zakonodajni predlogi se osredotočajo na glavne pravne probleme, ki se nanašajo na ponovno uporabo informacij javnega značaja, kot so to pravice intelektualne lastnine, varstvo zasebnosti, razpolaganje in varstvo osebnih podatkov, pravila konkurenčnosti, ipd. Člani tematskega omrežja LAPSI bodo o naštetih problemih razpravljali skupaj z zunanjimi strokovnjaki, prav tako pa bodo na konferenci sodelovali tudi nosilci interesov in vsi ostali, ki si želijo izvedeti več o oblikovanju evropskih pravil glede ponovne uporabe informacij javnega značaja. Srečanje bo potekalo dva dni (23. in 24. januar), na koncu pa bodo udeleženci razglasili tudi zmagovalca uporabnikom najbolj prijaznega spletnega portala z informacijami javnega značaja v EU.
 
Na konferenci sodeluje tudi Inštitut za intelektualno lastnino, in sicer kot vodja delovne skupine znotraj LAPSI, ki se je ukvarjala s problematiko intelektualne lastnine pri ponovni uporabi informacij javnega značaja in vprašanji širitve obsega Direktive 2003/98/ES. 
 
Več o dogajanju v Bruslju si lahko preberete tukaj. 

komentar

komentar (*)

Ponovno naloži kodo