COMMUNIA salon: avtorska pravica v DSM Direktivi po 1 letu

Vabljeni na dogodek, ki bo v organizaciji Communie potekal v ponedeljek, 18.5. med 15:30 in 17:00 na temo “Copyright in the DSM Directive – one year after”.

Communia bo na dan, ko bo preteklo natanko eno leto, odkar je nova Direktiva EU 2019/790 o avtorski in sorodnih pravicah na enotnem digitalnem trgu stopila v veljavo, 18. 5. 2020, organizirala spletni dogodek (salon), na katerem bo ponudila vpogled v stanje implementacije Direktive v posameznih državah članicah EU in v pogajanja, ki so se do sedaj odvila v okviru pogovora Evropske Komisije z deležniki.

Na dogodku bodo sodelovali štirje govorniki: Teresa Nobre (Communia) bo poročala o novostih pri implementaciji Direktive v državah članicah EU, Ula Furgal (CREATe) bo podrobno obravnavala novo pravico založnikov iz 15. člena Direktive, Paul Keller (Communia) bo podrobneje obravnaval dosedanje diskusije okoli 17. člena Direktive, Julia Reda (GFF/control ©) pa bo govorila o pomembnosti pravdanja za ohranitev pravic iz Direktive. Na koncu bo čas tudi za neformalna vprašanja in odgovore.

Dogodek bo potekal preko platforme Zoom, nanj se lahko registrirate tukaj.

Vabljeni!