Communia Salon o varovalkah za uporabnike v 17. členu DSM Direktive

Po štirih uspešno izvedenih spletnih dogodkih na temo nove Direktive o avtorski in sorodnih pravicah na enotnem digitalnem trgu, Communia z dobro prakso nadaljuje tudi v letošnjem leto in bo tako 26. januarja organizirala že peti Communia Salon, tokrat na temo varovalk za uporabnike pri implementaciji 17. člena DSM Direktive. Vabljeni!

Na Salonu bo govora o implementaciji kontroverznega 17. člena nove DSM Direktive in predvsem o potrebi po vpeljavi vnaprejšnjih (ex-ante) varovalk, ki bi uporabnikom zagotovile, da njihova legitimna uporaba avtorsko varovanih del ne more biti vnaprej blokirana.

Na dogodku bodo sodelovali Julia Reda (nekdanja evroposlanka in vodja projekta Control ©), Viveca Still (višja svetovalka za avtorsko pravo na finskem Ministrstvu za kulturo), Marco Giorello (vodja avtorskopravnega oddelka pri Evropski Komisiji) in Tobias Holzmüller (pravnik pri nemški kolektivni organizaciji GEMA). Salon bo moderiral Communiin Alek Tarkowski, po predstavitvah gostov bo sledil še neformalni del z vprašanji in odgovori, ki ga bo vodil Paul Keller.

Dogodek bo potekal 26. januarja 2021 med 15:30 in 17:00 preko platforme Zoom, na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti tukaj (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIBtC1b2DM4sp_rss4BArFgJ_fN4JwVwzF6X9HWAZ33I7gTA/viewform). Vabljeni!