Dan odprtega znanja 2021

Inštitut za intelektualno lastnino bo 20. januarja 2021 v sodelovanju z inštitutom Danes je nov dan, Aksiomo in Creative Commons organiziral tradicionalni dogodek “Dan odprtega znanja 2021”. Dogodek bo potekal v živo preko spleta, vljudno vabljeni!

Letošnji Dan odprtega znanja bo potekal predvsem v znamenju nove Direktive o avtorski in sorodnih pravicah na enotnem digitalnem trgu in bo razdeljen na dva dela:

Izjeme in omejitve avtorske pravice iz nove direktive, ki se nanašajo na izobraževanje, knjižnice in podatkovno analitiko.

V prvem delu dogodka, ki ga bo moderirala dr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M., bodo spregovorili doc. dr. Katarina Krapež, Univerza na primorskem, mag. Miro Pušnik, predsednik Nacionalnega sveta za knjižnično dejavnost, CTK in Marko Grobelnik, Institut Jožef Stefan, IRCAI.

17. člen nove direktive – varovalka ali cenzura?

V drugem delu, ki ga bo moderiral Filip Dobranić, Danes je nov dan, bo spregovorila gostja Julia Reda, nekdanja nemška evroposlanka in vodja projekta Control ©, sodelovala pa bosta tudi Saša Krajnc, Register.si, doktorska kandidatka na Pravni fakulteti, Univerza na Dunaju, specialistka za avtorsko pravo in Domen Savič, digitalni aktivist in predstavnik avtorjev.

Celoten program dogodka je na voljo tukaj.

Dogodek bo potekal v sredo, 20.1.2021 od 16:00 do 18:30 v živo preko Facebook Live, do dogodka lahko dostopate tukaj. Vljudno vabljeni!