Nagrada AI Gamechangers

Globalno partnerstvo na področju umetne inteligence (the Global Partnership on Artificial Intelligence – GPAI) je mednarodna iniciativa z več deležniki, ki si prizadeva usmerjati odgovoren razvoj in uporabo umetne inteligence na temelju človekovih pravic, vključevanja, raznolikosti, inovacij in gospodarske rasti.

Kot predsedujoča država GPAI bo Indija gostila letni vrh GPAI med 12. In 14. decembrom 2023. Na vrhu bodo sodelovali strokovnjaki za umetno inteligenco, predstavniki mednarodnih organizacij in drugi deležniki iz več kot 28 držav članic GPAI in Evropske unije. Vrha se bo udeležila tudi dr. Maja Bogataj Jančič, so-predsedujoča delovni skupini za upravljanje s podatkov.

V okviru letnega vrha GPAI bo indijsko ministrstvo za elektroniko in informacijsko tehnologijo organiziralo nagrado AI Gamechangers. Nagrada ponuja globalno platformo za prepoznavanje odgovornih rešitev na področju umetne inteligence, ki spodbujajo inovacije in uresničujejo poslanstvo GPAI.

Uvrščeni udeleženci bodo imeli priložnost predstaviti svoje rešitve žiriji svetovnih strokovnjakov za AI in širšemu globalnemu ekosistemu AI na letnem vrhu GPAI v decembru 2023.

Za podrobnosti o sodelovanju in oddaji prispevkov obiščite: https://innovateindia.mygov.in/ai-gamechangers-award-2023/#list-item-3.

Znamka iniciative GPAI. Pridobljeno z URL: "https://magazine.gpai.paris/en/" (26/9/2023)

Znamka iniciative GPAI. Pridobljeno z URL: "https://magazine.gpai.paris/en/" (26/9/2023)