Spletni dogodki CIPPM

Center za politiko intelektualne lastnine in njeno upravljanje (CIPPM), ki deluje pod okriljem Univerze v Bournemouthu, bo v prihodnjih tednih organiziral več spletnih dokodkov, med drugim tudi na temo implementacije nove Direktive 2019/790 o avtorski in sorodnih pravicah na enotnem digitalnem trgu (DSM Direktiva).

V sredo, 18. novembra bo CIPPM v sodelovanju z EnDOW Community organiziral spletni dogodek z naslovom “Unlocking Orphan Films”, ki je namenjen predvsem filmskim zanesenjakom in ozaveščanju o pravni ureditvi o osirotelih delih. Udeležba na dogodku, ki bo potekal prek Zoom-a, je brezplačna, potrebna pa je predhodna registracija tukaj.

Natanko dva tedna pozneje, 2. decembra bo CIPPM v sklopu svoje t.i. “Opazovalnice za prenos izjem in omejitev”, katere namen je natančno spremljati implementacijo nove DSM Direktive s poudarkom na implementaciji ustreznih izjem in omejitev od avtorske pravice, organiziral spletni seminar o implementaciji nove DSM Direktive. Šlo bo za spletno delavnico, ki bo potekala v živo in na kateri se bodo obravnavale predvsem izjeme za besedilno in podatkovno rudarjenje (3. in 4. člen) ter izjema za digitalno in čezmejno poučevanje (5. člen). Na tej delavnici bo napredek pri implementaciji direktive v Sloveniji predstavila dr. Maja Bogataj Jančič. Tudi ta delavnica bo potekala preko spletne platforme Zoom.

Vabljeni!