UNESCO okrogla miza o etiki umetne inteligence

Četrta okrogla miza o etiki umetne inteligence (UI) »Izzivi etike in upravljanja umetne inteligence: od načel do prakse« bo potekala 24. februarja 2022 od 12.00 do 14.00 ure. Okrogla miza bo potekala na spletu in bo odprta za javnost. Obravnavala bo številne izzive, ki jih z etičnega vidika sproža upravljanje umetne inteligence. Predstavljeni izzivi bodo, kako prenesti etična načela v prakso; kako izmeriti pravičnost in enakost; in kako spodbuditi zasebni sektor k ravnanju v skladu z etičnimi načeli, kot je vključenost. Vljudno vabljeni!

Letos je četrta izdaja serije okroglih miz, ki jih je leta 2018 začel UNESCO s podporo Japonske, z namenom spodbujanja mednarodnega dialoga in ozaveščanja javnosti o etičnih izzivih, povezanih z umetno inteligenco. Okroglo mizo bo vodila Emma Ruttkamp-Bloem, profesorica in vodja oddelka za filozofijo na Univerzi v Pretorii, članica Svetovne komisije za etiko znanstvenega znanja in tehnologije (COMEST).

Povabljeni panelisti so:
Carlos Affonso Souza, profesor prava na državni univerzi Rio de Janeiro;
Ellen Broad izredna profesorica na Inštitutu 3A v okviru Šole za kibernetiko na Avstralski nacionalni univerzi;
Sabelo Mhlambi, sodelavec Centra za internet in družbo Berkman in Klein, Univerza Harvard, praktik v Stanfordovem laboratoriju za digitalno civilno družbo
Favour Borokini raziskovalec umetne inteligence tehnološke politike pri Pollicy, nagrajeni ugandski feministični kolektivni in civilni tehnološki organizaciji.

Več informacij o okrogli mizi in govornikih najdete na naslednji povezavi. Na dogodek se lahko registrirate tukaj.