CC Global Summit 2020 kar preko spleta!

Creative Commons (CC) vsako leto tradicionalno organizira dogodek CC Global Summit, ki združuje strokovnjake z najrazličnejših področij z namenom spodbujanja razprave in organizacije delavnic s področja odprtega dostopa. Letošnji CC Global Summit 2020 bo, zaradi okoliščin, potekal kar preko spleta. Obenem CC poziva k posredovanju predlogov za boljšo organizacijo dogodka, povezanih z vprašanji glede pandemije virusa COVID-19 in svetovnim gibanjem proti rasni nepravičnosti. Vabljeni k pošiljanju predlogov!

CC Global Summit 2020, ki se bo odvijal med 19. In 24. oktobrom 2020 bo prvi tovrstni dogodek, ki bo v celoti organiziran preko spleta. Tematika dogodka se bo letos osredotočala na vrednote, ki oblikujejo CC in preko katerih lahko odprta skupnost pripomore k ustvarjanju enakopravnega, pravičnega in vključujočega sveta.

V ta namen CC poziva, da se do 17. 7. 2020 posredujejo predlogi, ki bodo obravnavali konkretna vprašanja in rešitve predvsem za naslednja področja:

– ustvarjalci CC: obrazi, delo in zgodbe tistih, ki gradijo CC,

– opolnomočenje CC: obravnava orodij, tehnologije in skupnosti, ki omogočajo delovanje CC;

– odprto izobraževanje in odprte štipendije: podpora skupnosti, ki izvajajo odprt dostop do izobraževanja in štipendij;

– odprte galerije, knjižnice, arhivi in muzeji (GLAM): izboljšanje in razširitev odprtega dostopa do kulturne dediščine;

– politika in zagovarjanje promocije CC: strategije za pravno postopanje in avtorskopravno reformo.

Dogodka CC Global Summit 2020 se boste lahko preko spleta udeležili povsem brezplačno, potekal pa bo v kar petih jezikih: v angleščini, arabščini, francoščini, mandarinščini in španščini. Vabljeni!