Filtered Futures: Filtriranje temeljnih pravic?

Communia in Gesellschaft für Freiheitsrecht organizirata konferenco Filtered Futures na temo omejitev, ki jih za temeljne pravice predstavljajo t.i. filtri za nalaganje (upload filters), upoštevajoč odločitev Sodišča EU o 17. členu Direktive o avtorskih pravicah. Dogodek bo potekal 19. septembra 2022 v Robert-Bosch-Stiftung v Berlinu.

Odločitev Sodišča EU o 17. členu odpira številna pomembna vprašanja glede izvrševanja in implementacije zakonodaje o avtorskih pravicah in (ne)združljivost filtrov za nalaganje vsebin na platforme s temeljnimi človekovimi pravicami (problematika 17. člena DSM) tudi zunaj zakonodaje o avtorskih pravicah. Na konferenci Filtered Futures bomo o teh posledicah razpravljali z vodilnimi akademiki in ključnimi deležniki. Preliminarni program konference je na voljo tukaj, podrobnejši pa različica programa bo sledila v začetku septembra.

Prijave za osebno udeležbo na konferenci so odprte. Udeležba je brezplačna. Upoštevajte, da je udeležba omejena in da bodo prijave upoštevane po principu, kdor prvi pride, prvi melje.